BoogschietenOpdracht in aflevering 6

De kandidaten gaan boogschieten met een vrijstelling als doel. Daarna moeten de twee besten de vrijstelling op een vlot over een meer trekken. De anderen mogen met brandende pijlen het vlot proberen te laten zinken.

Art kondigt aan dat het hoog tijd is voor een vrijstelling. Hadewych rent gelijk naar de vrijstelling die op een berg in een verlaten afgraving ligt te wachten, maar Art roept haar terug. Ze gaan boogschieten en de twee kandidaten die het dichtst bij de vrijstelling komen, maken kans op één vrijstelling. Ze mogen echter niet oefenen en iedereen mag maar één keer schieten.

De pijlen van Frits en Liesbeth komen het dichtste bij de vrijstelling. Zij gaan met Art mee naar een meertje. De vrijstelling ligt op een vlot met grote balen hooi aan de overkant. Door aan een touw te trekken, krijgen ze het vlot naar hun kant. Als hen dat lukt, mogen ze de vrijstelling hebben.

Maar het vlot is doordrenkt met benzine. De vier anderen mogen brandende pijlen op het vlot afvuren om het tot zinken te brengen. En na vier keer misschieten is de vijfde pijl van Anne-Marie raak. Het vlot valt uit elkaar en de vrijstelling gaat verloren. Gelukkig heeft Art na afloop ook goed nieuws: Er is 2500 euro verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden