VliegtuigOpdracht in aflevering 5

In het vliegtuig krijgt elke kandidaat een vraag van een stewardess. Na de vlucht moeten de kandidaten omstebeurt hun vraag beantwoorden. Elk antwoord verdubbelt of halveert de opbrengst.

Tags: Raadsels, Quizvragen en Vliegtuig

De eerste opdracht vindt niet in Spanje plaats maar al in het vliegtuig. Wanneer het vliegtuig net opgestegen is, loopt er een man in trainingsbroek langs die heel nadrukkelijk een liedje fluit. Vervolgens komt een IJslandse stewardess naar Tim met een groene envelop en de mededeling dat hij nog 30 minuten de tijd heeft. Tim krijgt een rekenraadsel. Hij is er zelf niet goed in, maar krijgt hulp van Hadewych en Liesbeth en vindt het goede antwoord.

William moet de vraag beantwoorden welke vulkaan onlangs is uitgebarsten in IJsland. Hij reageert direct met Grimsvötn. Hadewych moet uitzoeken hoe de minnares van Picasso heette: Marie-Thérèse maar dan nog een achternaam. Ze heeft geen idee dus vraagt het vliegtuig om hulp. Eén van de passagiers tipt “Torres”.

Aan Marit wordt gevraagd hoe “de gletsjer heet”. Gelukkig heeft William een kaart bij zich waarop ze Mýrdalsjökull terugvinden. Liesbeth moet weten hoe het huis in Reykjavik heet, waar de koude oorlog is beëindigd. Dat is natuurlijk het Höfdi-huis.

De fluitende man loopt weer tweemaal langs. De kandidaten herkennen het liedje uit een western-film. Liesbeth suggereert “The good, the bad and the ugly”. Maar Frits en Hadewych voelen meer voor “Once upon a time in the west”. Frits krijgt de vraag welke film bedoeld wordt en kiest voor die tweede.

Tenslotte wordt Anne-Marie wakker gemaakt om te vertellen in welk IJslands dorp Marion haar rode scherm te zien kreeg. William vond die naam erg grappig en heeft hem dus goed onthouden: Eyrarbakki.

In Spanje gaat de groep naar een western-dorpje waar Art hen opwacht. Een goed antwoord op een vraag uit het vliegtuig is 50 euro waard. Elk volgend goed antwoord levert een verdubbeling op en elk volgend fout antwoord een halvering. De kandidaten moeten op de juiste volgorde gaan staan. Het eerste goede antwoord is pas 50 euro waard en tot die tijd lijkt er niets gehalveerd te worden. Alle foute antwoorden kunnen dus het beste eerst gegeven worden.

Hadewych geeft Torres als achternaam van Picasso’s minnares maar dat moet Walter zijn. Tim geeft 41 als uitkomst van de rekensom en daarmee is de 50 euro binnen. Williams antwoord op de vulkaanvraag is ook goed. Frits had echter voor “The good, the bad and the ugly” moeten kiezen en nu staat de pot weer op 50.

Liesbeth geeft het goede antwoord op de Höfti-vraag maar Marit noemt de verkeerde gletsjer. De dorpsnaam die Anne-Marie noemt is echter weer correct dus er gaat 100 euro in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden