KasteelOpdracht in aflevering 5

Twee teams zoeken in een Spaanse stad naar vier daken met vlaggen erop. Daar vinden ze het adres van de eindbestemming. Een laatste duo geeft vanaf een hooggelegen kasteel aanwijzingen.

Art zoekt wee kandidaten met een scherpe blik. Liesbeth en Hadewych bieden zich aan. De andere kandidaten zullen tijdens de opdracht door de woonwijk in Almeria lopen, zonder enig idee te heben wat ze moeten doen. Het tweetal gaat naar een kasteel waar een porto en een verrekijker op hen wacht.

Er zijn vier huizen met een groot kruis op het dak. Daar moeten de andere kandidaten heen gestuurd worden. Daar krijgen ze een aanwijzing naar het huis waar Art op hen wacht. Als ze daar binnen 45 minuten zijn, verdienen ze 2000 euro voor de pot.

Frits, William en Marit wachten met een portofoon op aanwijzingen. Tim zit met Anne-Marie in het tweede team. Beide teams geven tegelijkertijd met veel moeite aan de dames door, waar ze uithangen. Dan pas beseft men op het kasteel dat er twee teams zijn. De groepen proberen een plek te zoeken waar ze goed zichtbaar zijn vanaf het kasteel.

Tim en Anne-Marie zijn als eerste op een dak bij één van de vier kruizen. Ze vinden op het dak een enveloppe met het adres van Art. Het blijkt dus, dat niet alle vier de huizen gevonden hoeven te worden. Tim en Anne-Marie kunnen dus op weg naar het eindpunt.

Het tweede team vindt niet lang daarna ook een dak met een kruis. Marit vindt de enveloppe en daarbij ook een vraag uit de test van aflevering zes. Ze beweert dat ze het kaartje heeft laten liggen, maar stopt het in haar kleding. Als adres vinden ze alleen een “6”.

Vervolgens wordt het drietal naar een ander dak geleid. Ze vinden daar weer een aanwijzing met “6” erop. Het duo is inmiddels al bij de juiste straat van het eindpunt met Art. Ze vragen welk huis ze in moeten, maar Liesbeth laat hen wachten tot ze een laatste aanwijzing van het drietal heeft. Het drietal vindt ook het laatste kruis met de aanwijzing “Parallel aan”.

Het duo gaat naar nummer 66, een huis parallel aan de juiste straat. Daar vinden ze Art en wachten vervolgens het andere team op. Het drietal wordt vervolgens door de dames naar een andere plek gestuurd, maar gelukkig weet het duo hen over te halen om naar het juiste huis te gaan. Net op tijd vinden ook zij Art tussen twee Spaanse oudjes.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden