MunitiedepotOpdracht in aflevering 4

Bij elke kandidaat hoort een bunker met een graffiti-tekst, maar iedereen begint op de foute plek. Per tandem verplaatsen steeds twee kandidaten zich, waarna één van hen afgewisseld wordt. Is iedereen tijdig op de goede plek?

De groep wordt verdeeld over een aantal bunkers op een verlaten munitieterrein. In elk daarvan hangt een graffiti-tekst die op een andere kandidaat slaat. Frits en Liesbeth krijgen van Art een tandem. Met de tandem mag in totaal tien minuten gereden worden. Zodra de tandem een loods ingaat, moet de kandidaat die daar zit één van de twee fietsers aflossen. Op die manier moet elke kandidaat tijdig in de juiste bunker gezet worden.

Frits en Liesbeth fietsen eerst naar de tweede bunker rechts. Daar staat Marit bij “Palindroom” en Liesbeth beseft dat het om haar achternaam gaat. Marit stapt op en ze rijden naar Anne-Marie die bij “I am” staat. Frits denkt dat dat op de campagne van Amsterdam slaat, maar de dames verwachten dat Will-I-am hier hoort te staan.

Er moet echter toch iemand achterblijven dus Frits wordt vervangen door Anne-Marie. Zij fietst met Marit weg en komt bij de bunker van Art, die de teksten “Gulpje” en “Hoog kijk omhoog” bij zich heeft. Ze bedenken dat dit over Hadewych en William (die Ramses Shaffy speelt) moet gaan.

Art stuurt hen weer op pad. Anne-Marie beseft dat er weinig tijd over is, maar Marit wil graag een extra stukje fietsen. Zij verdenkt Anne-Marie en werkt haar dus zoveel mogelijk tegen. Samen fietsen ze het hele terrein af, maar komen geen kandidaten meer tegen. Dan vinden ze William bij “nee, nou wordt ie mooi!”. Die uitspraak is van Anne-Marie dus zij blijft achter.

Zodra William met Marit is weggefietst, begint zij een verhaal dat ze Anne-Marie niet moeten geloven. Ze stuurt de tandem weer terug naar Frits, die nog bij “I am” staat. Ze laten Marit maar achter en de mannen maken een plan op de fiets. Ze komen bij Tim en de tekst “Gaat het weer een beetje”, die voor Marit is.

William vergeet dat alleen het fietsen tijd kost en begint in alle haast zijn plan uit te leggen. Hij blijft achter dus wil Frits en Tim goed instrueren. Dat duo haalt Marit weer op, laat Frits achter bij het bord waar hij zojuist ook al stond en dan komen Marit en Tim terug bij William.

William fiets in het tempo van Armstrong met achter zich Tim die zijn benen rustig laat hangen. Ze komen bij Hadewych met de tekst “3-1=2” en laten daar Tim achter, die een trio-bandje met twee leden heeft. Met nog 43 secondes te gaan komen Hadewych en William aan bij Art en dan is de puzzel opgelost. Er wordt 2500 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden