RiverjetOpdracht in aflevering 3

Een groepje kandidaten schildert een pim-pam-pet-opdracht op een bord en gaat langs een rivier staan. De tweede groep vaart langs met een riverjet en verzint antwoorden. De laatste groep moet de antwoorden ontcijferen.

De groep wordt afgezet aan de rand van een kloof in een prachtig landschap. Onderin de kloof stroomt een kolkende rivier. Art komt met een riverjet aanvaren. Tijd voor wat adrenaline. Er zijn twee groepen van drie nodig en een duo dat goed kan ontcijferen.

Marit gaat puzzelen met Hadewych en doet de uitspraak “Raften is niet echt bepaald mijn hobby, überhaupt iets met water is niet echt mijn ding”. Frits, Liesbeth en William gaan met Art mee en Tim gaat met Maarten en Anne-Marie naar de boot.

De groep van William wordt verspreid langs de rivier. Ieder van hen krijgt een pot verf en een plank waarop een boodschap geschilderd moet worden. Op elk plankje komt een opdracht voor “Pim pam pet in a riverjet”. Ieder mag één van drie onderwerpen kiezen en een beginletter.

De groep in de boot moet bij het langsvaren de opdrachten lezen en zoveel mogelijk goede antwoorden met de juiste beginletter verzinnen. De waarde van elk antwoord hangt af van de beginletter, want niet elke letter is evenveel waard.

William gaat voor de categorie acteurs omdat het woord “acteurs” lekker kort is om te schilderen en lezen. Hij kiest voor beginletter C omdat dat volgens hem goed te doen is. Frits gaat voor sporters met een M. Liesbeth kiest voor Europese steden met een M.

De boot vertrekt en komt als eerste Frits tegen die goed zichtbaar is. Ook Liesbeth wordt goed gezien maar er worden voornamelijk sporters verzonnen. William wordt niet of nauwelijks gezien maar gelukkig zien ze hem beter op de terugweg. Alle antwoorden moeten tijdens de wilde boottocht opgeschreven worden.

Bij terugkomst wordt het papiertje aan Marit en Hadewych gegeven. Zij kennen de opdrachten verder niet, maar moeten wel de antwoorden op het blaadje ontcijferen. Het gaat redelijk want ze zien de overeenkomst tussen de woorden al snel. Alleen Michael Phelps is een totale onbekende voor ze. In totaal hebben ze zes woorden goed geraden.

Vervolgens mag het bootgroepje langs de kant gaan staan en andersom. De keuzes zijn nog hetzelfde en Tim gaat voor popgroepen met een B in de hoop dat Frits een hoop foute bands kent. Maarten gaat voor schrijvers met Q omdat dat veel oplevert en Liesbeth volgens hem een hoop schrijvers kent. Anne-Marie houdt het makkelijk en kiest voor dieren met een B.

De tweede boottocht gaat nog wat beter. Er zijn zeven antwoorden geraden en dat is mede te danken aan de wansmaak van Frits op het gebied van muziek. De tweede tocht levert 500 euro op en de eerste 300 euro, zodat in totaal 800 euro verdiend wordt.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden