JokerspelOpdracht in aflevering 3

De kandidaten komen omstebeurt bij Art, terwijl de rest in de verte toekijkt maar niets hoort. Ieder mag kiezen tussen een enveloppe en een joker. In de enveloppe blijkt geld te zitten. Wie kiezen voor de groep?

De tweede opdracht is eenvoudig maar er staat veel op het spel. De kandidaten worden omstebeurt naar voren geroepen bij Art aan tafel. Hij legt een enveloppe en een joker op tafel en laat de kandidaat kiezen. De rest van de groep ziet alleen de tafel met Art en de rug van de kandidaat, maar hoort niet wat er gebeurt.

Liesbeth steekt als eerste haar hand op. Ze twijfelt niet en kiest direct voor de joker. William is als tweede en wil per sé weten wat er in de enveloppe zit. Maar zodra hij zijn keuze maakt, biedt Art een extra joker aan. Hij blijft bij zijn keuze en vindt 1000 euro in de enveloppe. Dat mag hij echter niet aan de anderen vertellen.

Hadewych vindt de keuze niet moeilijk en kiest gelijk voor de joker. Anne-Marie doet hetzelfde. Frits besluit een strategie te verzinnen met Tim: Probeer twee jokers te verdienen, dan pak ik de enveloppe en als het niet lukt dan doen we het andersom (?).

Tim gaat voor de enveloppe om in ieder geval een tweede joker op tafel te krijgen. Hij besluit eigenwijs om nogmaals voor de enveloppe te kiezen in de hoop dat er een derde joker komt. Helaas, maar dat levert hem wel 1000 euro op. De verbaasde Frits mag als volgende en verzamelt twee jokers.

Marit is als laatste. Zij heeft een vrijstelling gekregen van Tim en Frits maar moet in ruil daarvoor alle jokers inleveren die ze verdiend heeft tot die tijd. Aangezien ze haar jokers toch moet afstaan, kiest ze voor de enveloppe en verdient 1000 euro.

In de pot is totaal 3000 euro verdiend. Maar meer dan dat: William heeft in zijn enveloppe een extra aanwijzing gehad: Een vraag van de executie in de vierde aflevering. Art complimenteert de groep voor de opbrengst maar benadrukt dat er maar liefst 8000 euro verdiend had kunnen worden.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden