De torenOpdracht in aflevering 3

Zes kandidaten krijgen een rondleiding door Reykjavik. De andere twee ontcijferen op een toren hun telefoonnummer. Als de zes tijdig gewaarschuwd worden en de toren niet binnengaan, wordt geld verdiend voor de pot.

Tags: Communicatie, Locals, Route, Zoeken en Stad

Zes kandidaten moeten wachten op een bankje en krijgen een telefoon. Er komt een rare rode vrouw op hen af (Plerikna). Zij zal de groep een rondleiding door Reykjavik geven en hen alles over de stad vertellen.

Maarten en Marit worden intussen door Art op een toren gezet. Precies om twee uur zal de rest van de groep naar hun toren toekomen. Als het lukt om ze de toren niet binnen te laten gaan, dan verdienen ze 2000 euro. Ze krijgen een telefoon en een rijtje opdrachten om het nummer van de anderen te achterhalen.

De vragen zijn: Hoeveel verschillende buslijnen rijden er langs de bushalte, hoe vaak lopen de fanfaremensen over de brug, hoe vaak komt er een zwarte ferrari langsrijden, hoeveel eilanden zie je vanuit de toren en hoeveel tonen speelt de tuba.

De rondleiding komt langs allerlei rare plekken zoals een groot huis en een theater dat een rots vol elven moet voorstellen. Tim let amper op, want hij had William al uitgebreid zijn schrijven. Intussen heeft Maarten een ingeving: Je ziet drie eilanden maar IJsland zelf is ook een eiland.

Dan zien ze de groep aan komen lopen. Ze controleren snel hun antwoorden en bellen het resulterende nummer. Ze krijgen direct Tim aan de lijn die al bijna bij de toren is. Ze leggen de opdracht snel uit. Tim en William discussiëren nog of ze alsnog de toren in willen, maar besluiten uiteindelijk buiten te blijven. Er wordt 2000 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden