GletsjerOpdracht in aflevering 1

In twee groepen gaat men een gletsjer op. De eerste groep krijgt een kompas en aanwijzingen om 5x5 kokers te vinden. Ze moeten de tweede groep instrueren om de juiste kokers met geld te pakken.

De kandidaten moeten duo’s vormen. Marion blijft met Dio over; Frits gaat met Tim, Liesbeth met Anne-Marie, Maarten met William en Hadewych met Marit. Frits, Maarten, Dio, Hadewych en Anne-Marie gaan als eerste naar een gletsjer toe met Art.

Op de gletsjer ligt het geld voor het oprapen. Art geeft een lijstje met vijf kompaskoersen en bijbehorende afstanden. De groep moet op papier in kaart brengen waar het geld ligt, zodat de andere vijf straks het geld kunnen ophalen. Op elk van de vijf locaties liggen vijf kokers. In één ervan zit geld, in een tweede zal ‘negatief geld’ zitten dat van de pot zal worden afgetrokken. Als het kompas netjes gevolgd wordt, zal men bij de juiste kokers komen.

Eén van de kandidaten heeft geluk en dat is Frits: Hij vindt vrijstellingen voor de eerste, tweede en derde aflevering – en hooguit één per persoon. Frits mag ze zelf niet meenemen en moet Tim dus duidelijk instrueren.

Dan is de tweede groep aan de beurt. William wil uitgebreid overleggen maar iedereen is al geïnstrueerd door zijn of haar maatje. Tim vindt al snel de vrijstellingen en Liesbeth lijkt dat te kunnen zien uit de verte.

Hadewych en Liesbeth kunnen hun kokers niet vinden. Marit heeft een eenvoudige oplossing: Ze neemt van haar groepje drie kokers mee. Als de koersen goed uitgezet waren en de eerste groep had geweten in welke kokers het geld zat, was dit uiteraard een heel slecht plan geweest. Nu maakt het echter weinig uit en zijn er in ieder geval totaal vijf kokers gevonden.

Dan zit de tijd erop en komt Art om de score te bepalen. Helaas zijn er vier lege kokers en één koker met min 500 euro, dus de pot begint negatief. Dat Tim wel degelijk een mooie buit heeft, weet nog niemand...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden