DroppingOpdracht in aflevering 1

De kandidaten worden ieder op een andere plek gedropt. Ze moeten elkaar en een vliegtuigwrak zien te vinden binnen drie uur. Als de mol tenminste niet aan de klok zit...

Tags: Foto's, Zoeken en Vliegtuig

Met jeeps worden de kandidaten ieder op een andere plek in IJsland gedropt. Elke kandidaat krijgt een enveloppe mee met een foto van het landschap. Intussen zien we dat de mol al in de eerste minuten toeslaat en een uur van de aftellende klok afhaalt. De opdracht is eenvoudig: “Voor 2500 euro, wees op tijd!”

William en Anne-Marie komen elkaar als eerste tegen. William heeft een foto met bergen maar Anne-Marie heeft een foto met ‘groot water’. Anne-Marie loopt vervolgens snel naar de bergen van William en William moet haast maken om de rivier door te komen en haar bij te houden. Wanneer William bij haar komt, verdenkt hij Anne-Marie ervan dat ze geld zou hebben gepakt van een paal die we als kijker niet te zien krijgen. Ze reageert gepikeerd en loopt weg richting de zee (“Je bent gek geworden in je hoofd, ijle lucht”).

Liesbeth staat intussen rustig aan de rand van het water en praat veel in zichzelf terwijl ze haar foto met het landschap vergelijkt. Marion worstelt intussen verderop met haar zware bagage, die ze besluit achter te laten. Frits is intussen ook dolende maar ziet andere kandidaten in de verte en begint actief te rennen en zwaaien.

Anne-Marie herkent hem en ze ontmoeten elkaar. Ze speuren de omgeving af en dan herkent Anne-Marie het vliegtuig. Daar loopt Anne-Marie naar toe terwijl Frits naar zijn koffer terugkeert. De klok staat nog op een uur. Hadewych en Maarten zien we intussen nog eenzaam rondlopen met hun koffers.

Tim en Marit lopen elkaar tegen het lijf. Marit vraagt naar de foto en Tim reageert verbaast: “Ik had helemaal niet door dat het een soort verborgen aanwijzing was”. William is intussen ook bij het vliegtuig aangekomen en wordt fanatiek. Intussen werpt Anne-Marie haar zoetgevooisde stem in de strijd.

Op Dio heeft dat in ieder geval effect, hij komt als derde aan. William rent vervolgens naar Frits die met zijn koffer aan komt zeulen. Vervolgens rent hij door naar Hadewych. En dan, even later, staat de teller op nul en zijn er slechts vijf kandidaten op tijd. En dat komt Art hen vertellen. Geen geld voor de pot verdiend!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden