NationaliteitenOpdracht in aflevering 9

In twee teams moeten de kandidaten binnen een half uur zoveel mogelijk unieke nationaliteiten verzamelen. Ze krijgen geen tijd om te overleggen maar worden direct het dorp ingestuurd. Hebben ze echter goed genoeg naar de instructies geluisterd?

Tags: Locals en Verzamelen

Pieter Jan komt tijdens het ontbijt naar de groep en vraagt hen om twee teams te maken. Art wil wel met Patrick en dus moet Soundos met Karin. Ze krijgen een half uur de tijd om zoveel mogelijk unieke nationaliteiten te verzamelen en naar een parkje in Grenada te brengen. Het mannenteam moet direct met Pieter Jan meekomen.

De dames beginnen lopend en gaan naar de kerk, in de hoop dat dat een toeristische trekpleister is. De mannen worden naar een andere kerk gereden. Beide teams beginnen gelijk mensen aan te spreken en te vragen om met hen mee te komen. Vooral de Amerikanen lijken hier echter geen zin in te hebben.

Dan gaan de mannen naar een internationaal hostel. Dat blijkt een schot in de roos want ze vinden er in ieder geval Duitsers en Canadezen. Ook de dames krijgen inmiddels de vaart te pakken en vinden onder andere een Fransman, een Salvadoriaan en een Oostenrijker.

Precies op tijd komen beide teams met hun nationaliteiten naar het plein, waar Pieter Jan op hen wacht. Hij zet beide groepen tegenover elkaar en begint de nationaliteiten te vergelijken. Beide teams hebben iemand uit Nicaragua en die tellen dus helaas niet mee. Dat geldt ook voor de Australiërs, Amerikanen en dan is de groep van de mannen op.

De dames hebben uiteindelijk nog mensen uit Engeland, Costa Rica, Duitsland, Ierland, Oostenrijk, Frankrijk, El Salvador. De opbrengst van de opdracht is dus 700 euro. Dankzij de inzet van de dames en het geklungel van de mannen is de opdracht niet helemaal mislukt. De pot komt op 19340.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden