In de bomenOpdracht in aflevering 10

Het ene duo gaat met tokkelbanen en touwbruggen door de boomtoppen op zoek naar rode vlaggen. Zij gooien signaalbommen naar beneden zodat het andere duo de vlag en het geld kunnen vinden.

Er worden twee duo’s gemaakt. Het ene duo blijft op de grond, het andere gaat de bomen in. De mannen blijven samen op de grond; Karin en Soundos gaan de lucht in. Over een luchtbrug komen zij bij een kabelbaan terecht. Zo bewegen ze zich tussen de bomen, op zoek naar vlaggen.

Vier vlaggen geven de locatie van geld aan. Als de dames zo’n vlag zien, kunnen ze een licht- en geluidssignaal naar beneden gooien. Dat helpt de mannen om de vlaggen en het geld te vinden. Zij rapen het op. Elke vlag is 600 euro waard.

Art en Patrick doen er een tijd over om de eerste vlag te vinden. Uiteindelijk wijst een aapje hen de weg. Art vindt het houten kistje met de eerste 600 euro. Bij de tweede kist blokkeert Patrick de weg en vraagt Art, wie hij zou helpen door het kistje open te maken. Hij heeft de quiz immers niet gemaakt en weet dus niet, welke vragen gesteld zijn.

Art legt het niet uit maar wil niet dat Patrick het geld pakt. Ze praten er lange tijd over en uiteindelijk stapt Patrick opzij. Hij weet nog steeds niet precies hoe de quiz in elkaar zat, maar laat Art het geld oprapen. Uiteindelijk raapt Art buiten beeld ook nog een derde bedrag op.

Dan is de opdracht afgelopen. De vierde vlag blijkt niet gevonden te zijn. Pieter Jan reikt het bedrag uit en ook dat gaat niet zonder slag of stoot: De laatste vraag luidde immers ‘Heeft de mol geld aangepakt van Pieter Jan’. Soundos eist het geld op en daarmee ligt de uitslag vast...

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden