Zandzakken sjouwenOpdracht in aflevering 4

Twee teams beginnen ieder aan één kant van een wandelroute. Het bedrag dat ze verdienen, hangt af van het aantal zandzakken dat de teams meenemen én het punt waar ze elkaar binnen anderhalf uur tegenkomen.

Tags: Route en Dilemma's

Met een bus wordt de groep naar Tarumizu gebracht. In de bus moeten ze twee teams maken van drie en vier mensen. De opdracht komt neer op vindingrijkheid, spierkracht en doorzettingsvermogen. Hind gaat met Arjen en Erik, de rest vormt het team van vier.

De teams worden ieder op een eigen plek afgezet. Vanaf daar moeten ze op weg met zandzakken. Het geld dat ze uiteindelijk verdienen is afhankelijk van het aantal zandzakken dat ze meenemen (hoe meer hoe beter) en de plek waar de teams elkaar ontmoeten. Ze krijgen anderhalf uur de tijd.

Beide teams proberen slimme methodes te verzinnen om het zand zo makkelijk mogelijk te tillen. Het team van vier probeert een soort brancard te maken van doek, touw en enkele latten. Ook het andere team knutselt iets in elkaar. Hun constructie blijkt echter niet zo sterk te zijn als ze hoopten.

Het team van Erik stapt uiteindelijk over op een andere tactiek: Ieder neemt twee paaltjes op z’n schouders waaraan in totaal vier zandzakken hangen. Na ellenlang proberen gaan ze eindelijk echt op weg en bereiken ze de eerste markering op een boom: 250000 yen.

De kijker weet echter, dat het tweede bordje op beide routes het meeste geld oplevert. In het midden van de route zijn de bedragen juist het laagste. Het team van Erik komt vervolgens zelfs bij 500000 yen. Ze zijn echter bang, dat het andere team ook stil staat te wachten bij een mooi bordje en dus lopen ze maar door. Anders zouden ze elkaar immers niet tegenkomen en is er geen geld verdiend.

Het team van Erik loopt een stuk harder. Wanneer het grote team pas bij hun tweede geldbordje is, komen de teams elkaar tegen. Gelukkig hangt daar wel een flink bedrag: 375000 yen ofwel 3000 euro. Er zijn 10 zakken meegenomen door het kleine team en 18 door het grote. Er waren in totaal 70 zakken zand beschikbaar dus wordt er 1200 euro verdiend.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden