RijlesOpdracht in aflevering 3

Vier kandidaten rijden met een rij-instructeur over een parcours. Ze mogen geen enkel stuk tweemaal berijden en moeten onderweg zoveel mogelijk geldpunten bereiken. Ze worden echter afgerekend op hun verkeersovertredingen.

Tags: Communicatie, Locals, Route en Rijden

Manuel is ziek, dus wordt deze opdracht met zeven personen gespeeld. De groep zal moeten laten zien, wat een Nederlands rijbewijs waard is in Japan. Er moeten drie duo’s komen en één losse speler. Van elk duo zit één persoon achter het stuur, de ander geeft aanwijzingen vanaf een heuvel. In elke auto zit ook een rij-instructeur.

Het beginpunt van elke route moet ook het eindpunt zijn. Elke auto moet over zoveel mogelijk geldpunten rijden. Belangrijk: Iedereen mag slechts één keer over een stuk asfalt rijden en heeft een half uur de tijd. En de walkie-talkies werken slechts één kant op, dus de bestuurders kunnen niet terugpraten. Bij elke verkeersovertreding wordt een deel van het verdiende bedrag weer afgepakt.

Hind gaat rijden met Frits als adviseur. Ze weet al snel een eerste geldpunt op te pikken. Barbara heeft het wat moeilijker en twijfelt waar ze Erik heen zal sturen. Sanne stuurt Kim aan en Arjen rijdt alleen. Hij denkt daarmee minder last te hebben van communicatiestoringen.

Arjen rijdt vrij rustig en krijgt veel aanwijzingen van zijn instructeur. Erik doet ook rustig aan en lijkt de boel goed onder controle te hebben, al is Barbara wel vaak wat laat met haar aanwijzingen. Sanne maakt er een zootje van met Kim en Hind maakt nogal wat overtredingen.

Het maakt echter niets uit, vertelt Pieter Jan nadat hij de grote lijst met overtredingen heeft voorgelezen als de tijd om is. Hij had immers gezegd dat een auto slechts één keer over een stuk asfalt mag rijden en die opdracht hebben alle auto’s minstens tweemaal genegeerd. Er komt dus geen geld in de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden