IconenOpdracht in aflevering 3

De kandidaten ontmoeten twee belangrijke en bekende gasten tijdens een uitgebreide lunch. Ze kiezen intussen ieder een geheime opdracht. Ook de gasten blijken echter een geheime opdracht te hebben... wie weet slagen zij daar ook wel in!

Tags: Vermomming

De kandidaten zullen twee belangrijke mensen ontmoeten. Ze gaan naar een luxe buitenhuis en hebben nog geen idee wat hun opdracht is. Binnen wachten ze tot de gasten arriveren en dan komt tot hun verbazing Angela Groothuizen binnen en even later ook Karel van de Graaf.

Dan komt er een Japanse vrouw binnen die Erik vraagt om met haar mee te lopen, de eetzaal uit. Hij komt bij een tafel met enveloppes. Hij voelt in één daarvan duidelijk een joker; maar er is een tweede enveloppe die iets bevat en Erik besluit die te openen. Er zit een telefoon in en een kaartje: Zorg dat Karel en Angela jou na deze lunch aanwijzen als mol, dan verdien je geld voor de pot. Dit is jouw geheime opdracht, praat er met niemand over. PS Hou deze telefoon bij je.

Erik gaat terug en de groep vraagt intussen net, welke opdracht Karel en Angela hebben. Ze zeggen echter puur voor de lunch te komen en zeggen lachend dat Erik inmiddels ook een opdracht heeft. Erik tikt zijn buurman Arjen aan en die gaat naar dezelfde kamer.

Hij kiest echter voor de enveloppe met de joker. Daarbij krijgt hij dezelfde opdracht als Erik. Ook de andere kandidaten krijgen één voor één deze opdracht, al is het zonder jokers Sommigen trekken zich terug, sommigen proberen opvallende acties uit te halen.

Dan worden Karel en Angela door Pieter Jan opgehaald. In de tuin moeten zij vertellen, wie zij het meest verdenken als mol. Erik wordt gekozen door Angela, maar Karel kiest voor Frits. Angela geeft ten slotte toe. Dan gaan de drie presentatoren naar de groep toe en Karel zegt hardop: Frits Sissing is de mol.

Als dat zo is, zal er in de tiende aflevering 3000 euro uit de pot gaan. Zo niet, dan komt er 3000 euro bij. Dat betekent dus, dat de mol alleen kan saboteren door als mol aangewezen te worden. Met andere woorden: Dit was één van de weinige opdrachten, waar de mol precies hetzelfde doel had als de kandidaten!

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden