Twee armbandenOpdracht in aflevering 7

Petra en Robin moeten een waardevolle armband onderscheiden van een namaak-versie, zonder de hulp van een juwelier. De opdracht levert F5000 op óf kost F5000 uit de pot.

Ook Petra en Robin krijgen een opdracht voor F5000. Ze krijgen twee armbanden te zien. Eén is drie tientjes waard, de ander F5000. Ze lijken echter enorm op elkaar. Zij gaan straks kiezen, welke armband Angela in de zee moet gooien. Is het de waardevolle, dan verliezen ze F5000 uit de pot. Is het de goedkope armband dan verdienen ze juist F5000.

De armbanden moeten bij Angela blijven liggen en ze mogen niet terugkomen met een juwelier. Na een uur natekenen, gaan ze naar een juwelier die hen het één en ander uitlegt over het verschil tussen goedkope en dure kettingen. Ze regelen een vergrootglas om de verschillen beter te kunnen onderzoeken.

Na veel vergelijken kiezen ze één armband uit om te houden. De andere wordt in de woeste golven gegooid. En dat blijkt helaas de waardevolle armband te zijn... dus verdwijnt er F5000 uit de pot.

Afbeeldingen

© 2023 Ronald van der Velden