Groen/rood Aflevering S18E06

De kandidaten beantwoorden quizvragen. Een goed antwoord geeft een kans op geld... of de mogelijkheid een scherm niet te zien bij de executie.

Al aan het begin van de derde opdracht kondigt Art aan, dat de kandidaten de test moeten maken. Maar ze kunnen allemaal in het spel blijven door schermen weg te spelen. Of gaan ze voor geld? In de opdracht staan er acht groene en acht rode borden bovenaan twee trappen. De achterkanten hebben de tegenovergestelde kleur.

Op elk staan drie borden met 500 euro en achter de andere vijf zijn namen verborgen van kandidaten. Om geld te verdienen of je geld niet te zien, moeten beide corresponderende bordjes groen zijn. Bij een correct antwoord mag je een rood scherm groen maken (rood team), of hoef je geen groen bord te draaien (groene team). Om geld te verdienen moet je dus een rood vlak groen maken. Om niet weg te hoeven moet je

Stine en Simone horen bij elkaar in het groene team; Ruben, Olcay en Jan zijn het rode team. Van de tien vragen worden er vier fouten gemaakt - allemaal door Olcay en Stine. Daardoor missen ze 1500 euro en loopt Simone de kans mis om haar scherm niet te hoeven zien.

De vragen

  • (Ruben) Hoeveel geld was er te verdienen bij de opdracht "Wisselgeld" op de markt? 2000 euro, correct. Ruben draait een rood bord om de naam Jan groen zichtbaar te maken.
  • (Simone) Voor hoeveel geld is er tijdens de openingsopdracht met Art gebeld? 5000 euro, correct. Simone hoeft niets te doen.
  • (Jan) Wie is er niet van plek gewisseld bij de opdracht "Aanschuiven" in het theater? Ruben, correct. Hij draait Olcay naar groen.
  • (Stine) Hoeveel meter zand hebben jullie weggehaald bij de opdracht "Opscheppen"? 29 meter, incorrect, dit moet 29.7 meter zijn. Ze maakt 500 euro rood.
  • (Olcay) Welke kandidaten die nu nog in het spel zitten, zijn tijdens de opdracht "Tijd is geld" ingesloten? Stine, incorrect, dit moet Olcay zelf zijn. Ze mag niets draaien.
  • (Ruben) Welke drie kandidaten die nu nog in het spel zitten, hebben bij de opdracht "Kwestie van vertrouwen" mingeld gepakt? Stine, Simone en Ruben zelf. Hij draait zichzelf naar groen.
  • (Simone) Na welke opdracht kwam de pot voor het eerst in de plus? Tijd is geld, correct. Ze hoeft niets te draaien.
  • (Jan) Onder welke stoelnummers waren de enveloppes met geld te vinden in het circus? 1 en 8, correct. Hij draait Stine naar groen.
  • (Stine) Op welk bedrag stond de pot voor de opdracht "Woordzoekers"? 8400 euro is niet goed, het moet 8450 euro zijn. Ze draait nogmaals 500 euro naar rood.
  • (Olcay) Wat was de zin die jullie doorgaven aan het einde van de opdracht "Woordzoekers"? Streept de mol een woord weg? is incorrect; Streept de mol woorden weg. Ze mag niets naar groen draaien.

Bezig met laden van afbeeldingen...

Kaart