Pony expres Aflevering S17E05

Elke kandidaat kiest een enveloppe met geheime boodschap. Vier van hen lezen dat ze een joker kunnen vinden langs de huifkarroute. Maar twee kunnen die nacht hun eigen jokers maken. Maar dan moeten ze dat wel in stilte doen... en eerst moeten ze elkaar weten te herkennen.

Dan komt er een cowboy aan met post. Iedereen kiest een enveloppe en leest de inhoud in afzondering. Sanne en Jeroen lezen dat er een joker aan de rechterkant van het pad zal liggen die ze mag hebben als ze die ongemerkt pad; Imanuelle en Diederik moeten aan de linkerkant zoeken.

Thomas leest dat hij twee jokers kan verdienen als hij die zelf maakt met een andere kandidaat die dezelfde brief heeft ontvangen - al weet hij niet wie dat is. Sanne doet heel geheimzinnig en wil niets loslaten. Jochem blijkt de ander te zijn en Diederik laat hem ook niks merken. Hij moet op zoek naar een jute zak met de tekst "tools". Tijdens de zoektocht in de huifkar ontmoet hij Thomas.

Als na een kwartiertje stilte bijna iedereen slaapt, haalt Thomas het brandijzer uit zijn slaapzak en maakt Jochem wakker. Ze stoken in volledige stilte het vuur verder op en brandmerken dan de houten schijfjes die ze gevonden hebben. Het worden schitterende jokers. Maar als ze terug kruipen, merken ze dat Diederik rechtop in bed zit...

Bezig met laden van afbeeldingen...

Van deze opdracht is geen precieze locatie bekend.