Schijnbeweging
1
Vindingrijk
2
Een zware keuze
3
Jennifer
4
Een heilige aanwijzing
5
Vijf op een rij
6
... moet je zien
7
De lachende derde
8
iets kan gebeuren
9
Wie is de mol?
10

Wie is de mol? S14E10

Wie is de mol? Vandaag komt eindelijk antwoord op die vraag. Wie loog, bedroog, saboteerde en manipuleerde? Was het Susan de getalenteerde actrice, misschien schuilt er wel een ware manipulator in deze Gooise vrouw. Of was het Sofie, de onschuldig ogende fanatieke presentatrice die vol voor de winst ging, of was dat maar schijn? Een ding is zeker: Freek is niet de mol. Maar is hij de winnaar of toch de verliezer? Het is tijd voor de ontknoping van Wie is de Mol 2014.

In een kerk in Amsterdam spreekt Art het seizoen door met de zeven afvallers. Dan is het tijd om de winnaar, verliezer en mol binnen te laten en de bekendmaking te tonen. Samen met Susan loopt hij de molacties langs. Winnares Sofie gaat met 16700 euro naar huis.

Molacties

Bij het Chinees spreken wilde Susan het geld vinden maar te laat terug komen. Maar helaas was haar maatje Jennifer veel te snel.

Bij het schijnen met lasers, probeerde Susan te zorgen om op het verkeerde getal uit te komen. Maurice was het gelukkig met haar eens, dus ging het volkomen fout.

Bij de opdracht met de koffers ging Susan voor de zware tas, want dat remde de groep lekker af. Vervolgens ging ze lekker treuzelen met de portofoon. En ze wist stiekem dat in het kleine koffertje precies hetzelfde bedrag zat.

Bij het kaarten ruilen, wist Susan in welke enveloppes het geld zat. Ze pakte er een en zorgde dat ze niet met de andere enveloppe ruilde.

Bij de tempel met Boeddha's wist ze welk beeld gezocht werd, maar koos express voor een ander beeld dat er goed op leek.

Bij de snake-tocht rond het kerkje vertraagde Susan de boel af en toe in de hoop dat er een piepje met strafpunten te horen zou zijn. Maar ook dankzij de anderen mislukte de opdracht enorm.

Bij de vingerafdruk-opdracht mocht Susan de centrale rol spelen. Dus maakte ze lekker veel domme fouten en koos opzettelijk de foute vingerafdruk.

Bij de topito-opdracht verzamelt zij de oranje topito's. Daardoor kan ze geld opofferen om kandidaten in het spel te laten blijven.

Bij het ophalen van de enveloppes laat Susan haar eigen enveloppe met Freeks naam in de brievenbus liggen, waardoor 1750 euro verloren gaat.

Bij de opdracht in de lagune, verzamelde Susan zoveel mogelijk stellingen over zichzelf zodat dat geld niet in de pot zou komen.

Aanwijzingen in de titels

Schijnbeweging: De mol bracht een klein bedrag binnen bij het Chinees spreken om vertrouwen van de groep te winnen.

Een heilige aanwijzing: Susan houdt bij de tempel haar vingers precies zo als de glas-in-lood-god van de kerk op de Filippijnen.

Vijf op een rij: De eerste vijf afvallers waren steeds een duo met de mol in de aflevering waarin ze afvielen.

Andere aanwijzingen

In de serie zijn regelmatig vissers te zien. Deze beelden sloegen op de naam van de mol: Susan Visser.

Bij het kijken in de toekomst, is maar een keer het WIDM-logo te zien en dat is vlak voor het fragmentje van Susan.

Bezig met laden...